kletspraat

poging 5 en de commissie Herijking Ouderschap

Nee, niet schrikken. Ik ben nog niet zwanger.

Slowwwwwblogging. Niet alleen het bloggen gaan langzaam. Helaas ook het zwanger raken. Inmiddels zitten we bij poging 5.

Tussendoor heb ik wat bezoekjes aan de kaakchirurg gehad. Meervoud helaas, want de eerste was net na een inseminatie en je wil geen röntgenstraling loslaten op zo’n prille celdeling. Dus er kon geen foto gemaakt worden. En dus konden ze de achterste kies niet beoordelen. En dus moest ik er op de pijnlijke manier achter komen dat ook die ontstoken was… Dat was rond het einde van poging 3, waarop ik de mannen ook gebeld heb met de mededeling dat ik alvast getest had, het was negatief en ik ging PER DIRECT pijnstillers nemen!! Pijnstillers die niet goed zijn voor een zwangere vrouw. Nu goed, ik ben inmiddels twéé kiezen armer en die ellende ligt hopelijk achter ons.

Wat er tussendoor ook gebeurde, was de presentatie van de staatscommissie Herijking Ouderschap! Groots nieuws!! Want in het lijvige rapport lees ik terug wat ik hen verteld heb! Dat heb ik in mijn blog niet eens vermeld, maar in maart 2015 ben ik samen met Klaas en Albert op uitnodiging van de staatscommissie naar Den Haag gegaan en heb ik hen verteld over mijn verhaal en wat ik vond van de huidige wetgeving en hoe ik vond dat die moest worden. En toen ik hun presentatie zag en het rapport las, ik voelde me vooral GEHOORD. Ze hebben écht geluisterd. De voorstellen die ze doen sluiten fantastisch aan op wat ik gezegd heb, precies wat we nodig hebben. Duidelijkheid en zekerheid voor draagmoeder en wensouders, goede afspraken en ook heel belangrijk: bemiddeling en begeleiding!

commissie-herijking-ouderschap-boek-825x510

Na de presentatie (en de nodige interviews voor radio en TV, mijn fifteen minutes of fame!) was er nog een borrel waar ik onder andere Michel en Eise, Sara Coster en nog wat andere mensen van Meer dan Gewenst trof. De stemming was echt wel euforisch te noemen! Enkele grootse wijzigingen die er gaan komen: De wensouders zullen vanaf geboorte de juridische ouders zijn en gezag over hun kind hebben. Voorlichting en begeleiding wordt verplicht. De vergoeding van een draagmoeder krijgt een maximum: 500,- per maand (naast de onkosten). En bemiddeling zal legaal worden. Let wel, dit zijn allemaal nog maar adviezen. Hopelijk zet de politiek het snel om in wetgeving, maar reken maar op een meerjarentraject voor dat er iets in die richting gebeurt. Daan, Rens en ik zullen er niks aan hebben. Maar ik vind het onwijs gaaf dat ik deel uit heb kunnen maken van een verandering die nu in gang is gezet!

Je kunt over dit rapport meer in detail lezen op Zwanger voor een Ander.nl.

Nou, verder nog geen nieuws dus. Geen baby op komst. Hopelijk duurt het wachten niet lang meer.

Liefs,
Anique.

Reageer:

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s